Támogatóink

Meszaris Janos

Dr. Mészáros János úr a Magyar Karate Szakszövetség elnöke

A Magyar Karate Szakszövetség nevében tisztelettel köszöntöm Önöket a II. Okinawai Napok megrendezése alkalmából. Szövetségünk kiemelten fontosnak tartja a Karate és a Budo Sportok, a keleti hagyományok ápolását, a Japán tradíciók és értékeinek közvetítését, elsősorban a fiatalok részére, mint tisztelet, fegyelem, kitartás, szorgalom, akaraterő, illetve a fair-play szellemisége, melyek fontos értékek napjaink rohanó világában, az iskolában, a munkahelyen és a mindennapi életben. A Magyar Karate Szakszövetség komoly hagyományokkal és együttműködési megállapodással rendelkezik több japán tartománnyal, így a Tokyói Olimpia idején Tochigi tartománnyal, valamint Okinawával is ahol sportolóink már részt vettek közös programokon. Külön köszönet Sensei Harsányi Lászlónak, aki hagyományőrző tevékenységével erősíti a karate és a Budo-sportok megismerését és elsajátítását Pesterzsébeten, valamint jelentősen hozzájárult a II. Okinawai Napok szervezéséhez és sikeres lebonyolításához.

Kívánom, hogy az II. Okinawai Napokon kiemelt Japán tapasztalatokat szerezzenek, amely hasznos úti társ lesz a karate sport művelésében, és a hétköznapi élet kihívásainak leküzdésében is, a rendezvény megvalósulásához sok sikert kívánok.

Foldesi Gyula

FŐVÉDNÖK

Földesi Gyula úr Országgyűlési Képviselő

Nagy öröm számomra, hogy kerületünkben jelentős sportélet zajlik, melynek egy újabb állomása a II. Okinawai Napok. Külön köszönet illeti Harsányi László Senseit, az International Goju – Ryu Karate – Do Sakura – Kai főinstruktorát, a Magyarországi Goju – Ryu Karate – Do Szövetség elnökét, hogy közreműködésével megvalósulhat, ez a jelentős szeminárium.

Az esemény keretében az Okinawai Kultúra (karate és tánc) legkiválóbb képviselői teszik tiszteletüket Pesterzsébeten. A sport megtanít küzdeni, ösztönöz arra, hogy nem szabad feladni és fel kell állni a vereség után, hiszen minden egyes verseny, minden egyes megmérettetés egy új esély, egy új lehetőség a fejlődésre. A sport fegyelemre is tanít, célokat ad az embernek. A célok, a távlatok nem csak egy országnak, nemzetnek fontosak, hanem egy közösségnek, és személy szerint mindannyiunknak is.

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik érdeklődnek az Okinawai Karate iránt!

Szabados Akos Pesterzsebet Polgarmestere

VÉDNÖK

Szabados Ákos úr Pesterzsébet Polgármestere

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a japán tradíció képviselői ebben az évben már tizedik alkalommal látogatnak Pesterzsébetre.

Az Okinawai Kultúra és Karate legkiválóbb mesterit nagy tisztelet övezi nálunk, a helyi sportélet kiemelkedő eseménye az Okinawai Napok.

Bízom benne, hogy a jövőben ezek a szemináriumok folytatódnak, és az évek során kerületi hagyománnyá válnak majd.

A két ország közötti baráti kapcsolatok Pesterzsébet számára kiemelten fontosak, ezért a jövőben is ezek erősítésén fogunk dolgozni.

  • Pesterzsébet Önkormányzata

  • Szigetszentmiklós Önkormányzata

  • Okinawa Ken Karate-Do Rengo-Kai

  • Okinawa Karate-Do Kenpo-Kai

  • Magyar Karate Szakszövetség

  • Dento Shito-Ryu Karate-Do Szövetség

  • Karate-Do International Magyarországi Szervezete

  • Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Szövetség

  • Magyar Karate Stílusok Szövetsége